29è Girona Film Festival del 27 al 30 de setembre de 2017 EL TALENT ÉS EL PODER
29è Girona Film Festival  del 27 al 30 de setembre de 2017EL TALENT ÉS EL PODER

EL FESTIVAL

EL FESTIVAL // EQUIPO // JURADOS // PARTNERS // HOTELES // RESTAURANTES  // LOGÍSTICA // AVISO LEGAL  //  CONTACTE    

 

Festival de Cinema de Girona és un congrés internacional de talent que genera el camí de totes les arts cap al seu públic i el seu mercat, amb una repercusió a tot el món.

Amb tres dècades de tradició, el Festival de cinema de Girona, és un esdeveniment on els artistes estrenen la seva obra, debaten temes cinematogràfics, fan mercat, contactes... paral·lelament a festes, espectacles i música. Tanmateix, adreçant-se al públic de Girona.

Va arrencar el 1989, on un grup de joves gironins va posar les seves pel·lícules a la pantalla, amb la necessitat de compartir les seves creacions artístiques. Aquell esdeveniment ha donat lloc a un Festival de cinema, pioner a Catalunya en la categoria "B", tot atraient a talent de 130 països del món. 

A día d'avui pot presumir d'haver tingut la presència de Andrea Denis Rios, Pegah Urresti, Vanessa Sandre, Uma Ysamat, Mari Rauvanlahti, Gerard Quintana, Mateu Ciurana, Macarena Gómez, Robert Bellsolà, Marcel Tomàs... i una llarga llista que creix any rere any. A més, acull altres festivals com Cinemaginaire (França), FIGLB (Barcelona), Web Sèries (Madrid), Art Film (Ucraïna i Lloret de Mar), Walter Benjamin (Portbou)...

Té lloc a la capital de la província homònima i de la comarca del Gironès, coneguda a tota Europa per monuments únics com l'Antic Barri Jueu, les cases de l'Onyar o la catedral, que és la més ampla del món en estil gòtic. Amb una llarga tradició cultural en el seu entorn, destacant celebritats com Salvador Dalí, Xavier Cugat, Josep Pla, Bonastruc ça Porta, etc. Aquesta petita ciutat posseix 30 pantalles de cinema, 3 teatres, sales de concerts, galeries d'art... i no oblidem la seva gran gastronomía, els paisatges i la gran hospitalitat per parts dels seus habitans.

 

La cultura és el que caracteritza a una ciutat.

Una ciutat sense cultura no té caràcter, és despersonalitzada, trista i vulgar.

El que defineix la riquesa d'un país, és la cultura.

El talent és el motor econòmic d'un país.