31è GIFF del 24 al 28 de setembre al de 2019 EL TALENT ÉS EL MOTOR DEL MÓN
31è GIFF  del 24 al 28 de setembre al  de 2019                                                   EL TALENT ÉS EL MOTOR DEL MÓN

24è FESTIVAL DE CINEMA DE GIRONA

  PROGRAMA  /  PREMSA  /  QUI SOM  /  PALMARÈS  / ROCKNROLLAS / MEMÒRIA

Inici

GUANYADORS del 24è Festival de Cinema de Girona

 

Secció VÍDEO-CREACIÓ

Millor curtmetratge de vídeo-creació: COUP DE GRÂCE, dirigida per Clare van Gool

 

 

Secció DOCUMENTAL

Millor Documental: AMNÈSIA, dirigit per Dani Lagartofernandez i Jordi Oriola

Menció especial per LLARGA DISTÀNCIA, dirigida per Fred Ménier

 

 

Secció FICCIÓ

Millor Pel·lícula: FUNDIDO A NEGRO, dirigit per Miquel Casals

Millor Guió: Emilio Martínez Borso per AGN

Millor Interpretació: Guillermo Barrientos per I FEEL LOST

Millor Fotografia: Pedro F. Fernández per SENTIDOS

Millor Música: Toni Cors per 8PM

Menció especial per LA NIT DEL MUSSINYOL, dirigida per Uma Ysamat, per la seva originalitat.

 

 

Secció LLARGMETRATGE

Millor Pel·lícula: SLOVENKA, dirigida per Damjan Kozole

Millor Direcció: Damjan Kozole, per SLOVENKA

Millor Interpretació Femenina: Nina Ivanisin per SLOVENKA

Millor Interpretació Masculina: Alexander Fehling, per DER FLUSS WAR EINST EIN MENSCH

MIllor guió: Damjan Kozole, per SLOVENKA

Millor fotografia: Jakub Bejnarowicz, per DER FLUSS WAR EINST EIN MENSCH

Millor música: Alain Pewzner per NI Á VENDRE NI Á LOUER

 

 

Secció SÈRIES

Millor Sèrie: RUTA 66, dirigida per Sergi Cervera

Millor Guió: Rubén Ontiveros per DESCARGA COMPLETA

Millor Intèrpret: SARA MIQUEL per Ruta 66

Millor Animació: CÁLICO ELECTRÓNICO dirigida per Niko

 

Mencions especials:

Per la seva realització, ONIRONAUTAS, dirigida per Chus Pagán

Pel seu muntatge, MIMIEK & PATCHINKEN, dirigida per Axel Casas

MÉS FESTIVAL QUE MAI

El Festival a la Plaça dels cinemes

 

Més Festival que mai, aquest any sortim al carrer amb més pel·lícules que mai, i amb nous gèneres. Som un sector emergent, generem el 4% del PIB. Tenim la idiosincràsia pròpia del segle XXI, som virtuals al cent per cent.

S'està tancant el programa del Festival de cinema de Girona amb les seccions habituals de curtmetratges de ficció, documental, art i del FICGLB.

Seguint amb el seu objectiu de potenciar el talent emergent, s'ha creat la nova secció de Sèries que tenen una gran audiència a la xarxa. Estan produïdes fora dels circuits convencionals, però sovint el seu èxit les ha portat a les grans cadenes de televisió. En total trenta cinc sèries competiran pel guardó de Girona, algunes d'elles tenen una audiència de dos milions d'espectadors.

El llarg metratge forma una nova secció mantenint l'esperit del Festival, amb un cinema per lluir a la Plaça de la Independència de Girona i satisfer a un distingit auditori.

 

MÁS FESTIVAL QUE NUNCA

El Festival en la Plaza de los cines

 

Más Festival que nunca, este año salimos a la calle con más películas que nunca, y con nuevos géneros.Somos un sector emergente, generamos el 4% del PIB. Tenemos la idiosincrasia propia del siglo XXI, somos virtuales al cien por cien.

Siguiendo con su objetivo de potenciar el talento emergente, se ha creado la nueva sección de Series que tienen una gran audiencia en la red. Están producidas fuera de los circuitos convencionales, pero a menudo su éxito les ha llevado a las grandes cadenas de televisión. En total treinta y cinco series competirán para el galardón de Girona.

El largometraje forma una nueva sección manteniendo el espíritu del Festival, con un cine para lucir en la Plaza de la Independencia de Girona y satisfacer a un distinguido auditorio.

El Festival signa conveni amb Càrites
El Festival de cinema signa conveni de col·laboració amb Carites, juntament amb altres festivals gironins.
L'objecte del Festival de cinema és artístic, la innovació creativa. La fita de l'art és crear situacions, sensacions, 
emocionar, i això nomès s'aconsegueix comunicant un bon discurs. El nostre Festival nomès admet el discurs a favor dels Drets humans i la llibertat. L'art sense discurs és alienant. En aquest punt és on coincidim amb els objectius socials de Càrites i la seva missió social en l'educació i la col·laboració ciutadana, que cada dia és més necessaria.
El conveni esdevé un veritable símbol, tanmateix materialitza i visualitza els ideals del Festival. 

CONFRONTATION 48
L'històric Festival de cinema, comença dimecres 5 d'abril a Perpinyà. 

 

S’ha presentat a Girona l’edició 48 del festival cinematogràfic Confrontation. La cita, que es desenvoluparà a partir del proper dimecres 5 d’abril fins al dia 11, inclourà 60 sessions, organitzades principalment al Palau de Congressos de Perpinyà. La roda de premsa de presentació, a la Representació de la mancomunitat de 36 municipis Perpinyà Mediterrània, ha estat motiu per destacar la temàtica de la nova edició, que porta per títol “La ciutat al cinema”.

L’encaix entre la imatge i l’ambient urbà tè lògica perquè “el cinema va néixer a finals del segle XIX, a la ciutat, acompanyant la industrialització”, segons Michel Cadet, president de la cinemateca euroregional Jean Vigo de Perpinyà, organitzadora del festival.

Cadet ha ressaltat “la ciutat és atmosfera social, ideològica i cultural, però també és un personatge”. En paraules del president de la mostra, Alain Loussouarn, « Confrontation és un festival íntimament vinculat amb la història », enguany a través de pel•lícules rodades entre el 1927 i el 2011, projectades durant 7 dies entre les 9:30 i les 22:00.

La programació inclourà clàssics i creacions alternatives, comBrasilia, contradiccions d’una ciutat nova, de Joaquim Pedro de Andrade, Le mani sullà città de Francesco Rossi i Tres tristes tigres, de Raúl Ruiz. Entre els films més contemporanis es trobaranManhattan, de Woody Allen, Teheran, de Nader T. Homayoun iMetròpolis, de Rintaro.  Aquesta nova edició, amb films de Wim Wenders, Roman Polanski, Bertrand Blier, Yann Sinic, Léos Carax, Terence Davies i molts més, tindrà com a convidats el director barceloní José Luis Guerin, l’iranià Nader Homayoun i el francès Yann Sinic. El públic hi veurà també el documental Quan Perpinyà era una illa, que recull l’expansió de la ciutat en la dècada 1950.

Confrontation, amb una mitjana de 10.000 espectadors, és organitzat per la cinemateca Jean Vigo, ubicada en l’Espai de Cultures Populars de l’ajuntament de Perpinyà. Aquest centre forma part de la Federació International d’Arxius Fílmics (FIAF) i col·labora amb el Centre Pompidou de París, el ministeri de Cultura francès i la Filmoteca de Catalunya.

En el marc d'aquesta xarxa, la presentació a Girona pretén acostar l’oferta cultural de Perpinyà a les comarques gironines, ja que subsisteix una frontera de la informació que ens toca esborrar per preparar l'arribada del TAV, segons ha destacat Jaume Roure, vicepresident de la comunitat Perpinyà Mediterrània


ISAKI LAKUESTA GUARDONAT A MEXIC

 

Los pasos dobles, de l'autor gironí, Premi Especial del Jurat al Festival Internacional de Guadajara

El gironí Isaki Lacuesta recull el Premi Especial del Jurat a Guadalajara Mèxic, després d'haver guanyat a Sant Sebastián la Conxa d'Or.

El film proposa "La millor manera de fugir dels teus perseguidors sense deixar rastre: és caminar cap enrere, sobre les teves pròpies petjades". Això creia François Augiéras, que va cobrir de pintures un búnquer militar al desert i després el va deixar enfonsar-se en la sorra perquè ningú ho trobés fins al segle XXI. Però qui és Augiéras? ¿Legionari, pintor, escriptor, pistoler, sant, lladre, diable o una barreja de tot això?

DIADA DE LA DONA

Laia Fàbregas, Ester Bertran i Anna Fàbregas juntament amb altres directores catalanes presentaran i estrenaran curtmetratges crítics i reivindicatius a la igualtat i la llibertat de la dona.

 

Lloc SALA MOMPOU de la SGAE (Passeig de Colom, 6)

Data Dimecres, 7 de març de 2012, (Entrada gratuïta)

 

19.00h. Presentació a la premsa i al públic de la Diada i de les pel·lícules a càrrec del President del Col·Legi, les directores Roser Aguilar, Laia Fàbregas, Ana Petrus i el director Kepa Atxa.

19.20h. Projecció

 

Amb motiu de la celebració de la Diada internacional de la dona treballadora, el Col·legi de Directors i Directores de Cinema de Catalunya, estrenarà i presentarà curtmetratges crítics i reivindicatius a la igualtat i la llibertat de la dona, en el marc del cicle Cinemateca del Col·legi, una sessió de curtmetratges dirigits per dones, i d’altres amb temàtica: la dona i el món del treball.

 

 

S’estrenaran els curtmetratges crítics i reivindicatius a la igualtat i la llibertat de la dona

      Buscar feina... i trobar-la dirigit per Kepa Atxa

      Carmelites al segle XXI dirigit per Laia Fàbregas.

 

I també en la mateixa línia, els èxits

      Ahora no puedo dirigit per Roser Aguilar

      Trumpet dirigit per Anna Petrus 

 

Ahora no puedo és el curtmetratge dirigit per Roser Aguilar, guanyador del Premi Gaudí al millor curtmetratge, en la darrera edició d’aquests premis.

 

Buscar feina...i trobar-la estrena del darrer treball del periodista i cineasta Kepa Atxa, que narra la paradoxa que enfronta a una jove ben formada amb la realitat del món del treball.

 

Carmelites al segle XXI és un documental dirigit per Laia Fàbregas sobre la vida d’aquestes religioses al nostre temps. 

 

Trumpet de la cineasta menorquina  Anna Petrus, és un curt que s’ha exhibit al Festivals de Sitges i al European Film Festival de Miami entre d’altres.

TONI MARTÍ I LAIA FÀBREGAS A ELNA

"El Territori en un plat" de Toni Martí i "501" de Laia Fàbregas inauguren el Cicle de cinema VO català a la Catalunya Nord Mirem Català.

 

Amb l'aforament complert els dos documentals gironins van satisfer l'exigent públic de la Catalunya Nord que després de la projecció van participar en un interessant debat sobre les nostres tradicions més ancestrals i els problemes socials i obrers de la dona en l'actualitat.

L'acte va ser presentat i moderat per François Boutonnet, director de Cinemaginaire i Lluís Valentí com a director del Festival de cinema de Girona i del Col·legi de directors de cinema de Catalunya. Toni Martí es va excusar perquè a la mateixa hora tenia una presentació de la mateixa pel·lícula a Sant Feliu de Guíxols. L'autora, Laia Fàbregas, sí hi va estar present i vehement en el debat, d'una temàtica encara tant actual com és la de l'atur, molt especialment l'atur femení als quaranta anys.

 


MIREM CATALÀ

 

Cicle de cinema VO català a la Catalunya Nord

El divendres 3 de febrer, a les 18.30h s'inaugura el cicle de cinema en versió original catalana al cinema municipal d'Elna (Catalunya Nord), amb el documental 501 de Laia Fàbregas. Es programa una pel·lícula mensual fins a l'estiu sota el títol genèric Mirem català. Està previst reiniciar el cicle per la tardor.

Estan programades les pel·lícules La plaça del Diamant (1982) de Francesc Betriu, Tres dies amb la família (2009) de Mar Coll, Anita no perd el tren (2001) i La Rossa del Bar (1989) de Ventura Pons, La Banyera (1991) de Jesús Garay.

El cile està impulsat per les municipalitats d'Elna, Arguelers i Cabestany, mercès a la iniciativa de Cinemaginaire, dirigit per François Boutonnet, i la col·laboració del Festival de cinema de Girona, Col·legi de directors de Catalunya i la Filmoteca de Catalunya.