31è GIFF del 24 al 28 de setembre al de 2019 EL TALENT ÉS EL MOTOR DEL MÓN
31è GIFF  del 24 al 28 de setembre al  de 2019                                                   EL TALENT ÉS EL MOTOR DEL MÓN

CINEMA DE FRONTERA. Portbou. Walter Benjamin

PROGRAMA PORTBOU
Dissabte 14 de juny a la Sala Congesta de PORTBOU (programa adjunt).
cinema_de_frontera_portbou.pdf
Documento Adobe Acrobat [946.1 KB]

Concurs Internacional de curtmetratges per a joves, Walter Benjamin, Portbou.

Del 15 al 19 de juliol, projecció dels films guanyadors a GIRONA.

 

FEMMES DE MÉNAGE (9 minuts) 2013, Brasil, Portugal

V.O. francès, portuguès, castellà. Subtítols en anglès

Guió i direcció Fernanda Pessoa. Fotografia Fernanda Pessoa Anna Rok. Muntatge Fernanda Pessoa Anna Rok So Anna Rok Producció Filipe Pereira

Gènere Documental

Sinopsi La expressió francesa "femmes de ménage" pot significar dues coses:  primer dones de la neteja i l’acció de traslladar-se realitzada també per les dones. Filmat a França, Espanya i Portugal aquest curt relata com 3 dones de país diferents abandonen casa seva per anar a altres països per treballar com a dones de la neteja. 

FIRME USTED AQUÍ (10, minuts)  Espanya

V.O. castellà

Direcció Rodrigo Zarza. Guió Clara Núñez, Álvaro Icaza Fotografia Olvido Pérez. Director d’art Naima Cleuren. Música Antonio Fernández Muntatge Eva Martos So Paloma Huelin Producció María Isabel Cárdenas. Gènere Ficción

Repartiment Lourdes Bartlomé, Manuel Millán, José Ruiz, Fernando Albizu, Enrique José Martínez

Sinopsi Espanya. Davant del progressiu envelliment de la població i la situació econòmica, l’administració treu una campanya d’eutanàsia assistida destinada als denominats essers improductius. Ansiosos per rebre la quantitat econòmica en concepte de substitució del avi, la família Arévalo intentarà desfer-se de l’avi sense saber que aquest te els seus propis plans. 

NEVERMIND (5 minuts) Canadà

V.O. francès. Subtítols en anglès.

Guió i direcció Jean Marc E. Roy, Sophie Cadieux Fotografia Jean Marc E. Roy Director d’art Jean Marc E. Roy. Muntatge Jean Marc E. Roy So Jean Marc E. Roy Producció Jean Marc E. Roy. Gènere Ficció.

Sinopsi Una dona recorda les seves experiències de joventut en un desolat motel de carretera. Kurt Kobain apareix en mig del relat on va dibuixant-se entre imatges i veu. 

THE TRIP (13 minuts)Polònia

V.O. polonès. Subtítols en castellà

Direcció Bartosz Kruhlik. Guió Bartosz Kruhlik Fotografia Daniel Wawrzyniak Música Andrzej Strzemzalski Muntatge Grzegorz Szczepaniak  So Wojciech Emm Producció Justyna Ziemkiewicz for Polish National Film School Lodz. Gènere Ficció.

Sinopsi Asia, una nena de 13 any surt d’excursió amb el seu avi . L’avi li ensenya a conduir la moto que porten, a apreciar la bellesa de la natura. La tarda va caient, arriba el final de dia. 

DOSSIERS PEL·LÍCULES
DOSSIER FILMS_MOSTRA CINEMA FRONTERA_CAT[...]
Documento Adobe Acrobat [680.0 KB]
NOTA DE PREMSA
NdP_Mostra Cinema Frontera 2014_Portbou_[...]
Documento Microsoft Word [1.0 MB]
PROGRAMA
PROGRAMA_MOSTRA CINEMA FRONTERA_CAT_.pdf
Documento Adobe Acrobat [310.8 KB]
PROGRAMA
En francés.
PROGRAMA MOSTRA CINEMA PORTBOU_FRAN.docx
Documento Microsoft Word [1.1 MB]

PILAR PARCERISAS, directora de la mostra

És un dels membres fundadors del diari Regió 7. Es va formar com a comissària amb Harald Szeemann. Ha comissariat nombroses exposicions d'art. També és crítica d'art del diari Avui. Com a guionista, seus són els guions de les pel·lícules Entreacte (1988), L'última frontera (1992) i Babaouo (1997).

És membre de l'Associació Internacional de Crítics d'Art (AICA) i vocal del consell del MACBA.[1] i ha format part del Patronat de la Fundació Joan Miró com a representant de la Conselleria de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Va ser des del 21 de gener de 2009 vicepresidenta del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts.[2] També ha sigut presidenta de l'Associació Catalana de Crítics d'Art (ACCA), càrrec actualment ocupat per Joan Maria Minguet.