31è GIFF del 1 al 5 d'octubre de 2019 EL TALENT ÉS EL MOTOR DEL MÓN
31è GIFF  del 1 al 5 d'octubre de 2019                                                   EL TALENT ÉS EL MOTOR DEL MÓN

DOCUMENTALS

HISTORIAS DE LA HABANA en Barcelona  (80 minuts) Catalunya i Estats Units

Direcció  Lluís Valentí. Guió  Lluís Valentí i María Elena Espinosa. Fotografia  Narcís Vidal i Alba Figueras. Director d’art  Maria Elena Espinosa i Lluís Valentí. Música  Maria Elena Espinosa. Muntatge  Lluís Valentí. So  Sonygraf. Producció  Steinweg Emotion Pictures, Versus Films i Black Flag.

Repartiment  María Elena Espinosa, Amparo Parra, Marylin Socarrás, Ariana Rodríguez i Carlos Pérez.

Sinopsi  L'Havana i Barcelona tenen molt en comú. Els indians catalans van construir extensament a l'Havana, també a la Barcelona actual de Passeig de Gràcia, les grans cases de la zona alta i al llarg de la Costa Catalana. Hi ha tantes semblances.

Actualment Barcelona allotja preuat talent cubà: artistes, músics, metges i gent corrent molt singular. En aquesta pel·lícula canten, ballen, expliquen les seves experiències de Barcelona i l'estranyesa de la seva terra. S'emocionen, ploren i riuen. Ens expliquen com s'han adaptat a un país germà, però diferent, més fred, més formal. Parlen del període especial causat per la caiguda del Mur de Berlín (1989), parlen de medicina i de cultura afro-cubana.

 

VOCES DE MOZAMBIQUE  (97 minuts) Catalunya i Portugal

Direcció  Susana Guardiola y Françoise Polo.  Guió Susana Guardiola y Françoise Polo, Mar Felices, Lucía Sances.  Fotografia Josep Maria Civit.  MúsicaZacarías M. De la Riva.  Muntatge Ibon Olaskoaga. SoDaniel de Zayas. Producció Loris Omedes, Bausan Films i LX Films.

Repartiment  Manhiça, Maputo, Maputo.Chokwe, Xai-Xai, Maputo.

Sinopsi  Una història d'esperança i llibertat que recupera les arrels del passat per reconstruir un present. On les veus de les seves dones es converteixen en una reivindicació des d'Àfrica.