31è GIFF del 24 al 28 de setembre al de 2019 EL TALENT ÉS EL MOTOR DEL MÓN
31è GIFF  del 24 al 28 de setembre al  de 2019                                                   EL TALENT ÉS EL MOTOR DEL MÓN

DOCUMENTALS

HISTORIAS DE LA HABANA en Barcelona  (80 minuts) Catalunya i Estats Units

Direcció  Lluís Valentí. Guió  Lluís Valentí i María Elena Espinosa. Fotografia  Narcís Vidal i Alba Figueras. Director d’art  Maria Elena Espinosa i Lluís Valentí. Música  Maria Elena Espinosa. Muntatge  Lluís Valentí. So  Sonygraf. Producció  Steinweg Emotion Pictures, Versus Films i Black Flag.

Repartiment  María Elena Espinosa, Amparo Parra, Marylin Socarrás, Ariana Rodríguez i Carlos Pérez.

Sinopsi  L'Havana i Barcelona tenen molt en comú. Els indians catalans van construir extensament a l'Havana, també a la Barcelona actual de Passeig de Gràcia, les grans cases de la zona alta i al llarg de la Costa Catalana. Hi ha tantes semblances.

Actualment Barcelona allotja preuat talent cubà: artistes, músics, metges i gent corrent molt singular. En aquesta pel·lícula canten, ballen, expliquen les seves experiències de Barcelona i l'estranyesa de la seva terra. S'emocionen, ploren i riuen. Ens expliquen com s'han adaptat a un país germà, però diferent, més fred, més formal. Parlen del període especial causat per la caiguda del Mur de Berlín (1989), parlen de medicina i de cultura afro-cubana.

 

VOCES DE MOZAMBIQUE  (97 minuts) Catalunya i Portugal

Direcció  Susana Guardiola y Françoise Polo.  Guió Susana Guardiola y Françoise Polo, Mar Felices, Lucía Sances.  Fotografia Josep Maria Civit.  MúsicaZacarías M. De la Riva.  Muntatge Ibon Olaskoaga. SoDaniel de Zayas. Producció Loris Omedes, Bausan Films i LX Films.

Repartiment  Manhiça, Maputo, Maputo.Chokwe, Xai-Xai, Maputo.

Sinopsi  Una història d'esperança i llibertat que recupera les arrels del passat per reconstruir un present. On les veus de les seves dones es converteixen en una reivindicació des d'Àfrica.