31è GIFF del 24 al 28 de setembre al de 2019 EL TALENT ÉS EL MOTOR DEL MÓN
31è GIFF  del 24 al 28 de setembre al  de 2019                                                   EL TALENT ÉS EL MOTOR DEL MÓN

MADE IN GIRONA COSTA BRAVA

LOS CULPABLES

JOSEP MARIA FORN

Los culpables

GIRONA 1962 (88 minuts) 

Rodada íntegrament a la ciutat de Girona, l'any 1962.

Director Josep Maria Forn. Guió Luis Alcofar, Josep Maria Forn, Jaime Salom. Música Federico Martínez Tudó. Fotografia Ricardo Albiñana. Productora Teide P.C. Gènere Intriga. Cinema negre.

Repartiment Tomás Blanco, Florencio Calpe, Susana Campos, Félix Fernández, Luis Induni, Yves Massard, Gonzalo Medel, Carmen Mejías, Salvador Muñoz, Joaquín Navales.

Sinopsi Un home de negocis la empresa està a punt de fer fallida decideix fingir la seva pròpia mort amb la complicitat de la seva dona i l'amant d'aquesta, metge de professió, que haurà de signar el certificat de defunció. Amb això el marit aconseguirà cobrar la seva pròpia assegurança de vida de cinc milions de pessetes amb què iniciar una nova vida a Suïssa, i la parella d'amants tindrà el camí lliure per casar-se.

LA LLUM DE LA FI DEL MÓN The Light at the Edge of the World

KIRK DOUGLAS, YUL BRYNNER 

La llum de la fi del món (The Light at the Edge of the World) 

132 minuts.

CADAQUÉS, any 1971 (Estats Units)

Direcció Kevin Billington. Guió Tom Rowe, Rachel Billington (Novela: Julio Verne). Fotografia Henri Decaë. Música Piero Piccioni. Producció Co-producción USA-Liechtenstein-España-Suiza; Triumfilm / Jet Films / The Bryna Company. Gènere Aventuras | Piratas. Siglo XIX

Repartiment Kirk Douglas, Yul Brynner, Samantha Eggar, Fernando Rey, Renato Salvatori, Jean-Claude Drouot, Massimo Ranieri

Sinopsi Al Cap de Forns, el 1865, uns pirates a les ordres de Konge (Yul Brynner) assalten un far situat en una illa rocosa i maten a tots els homes, excepte a Will Denton (Kirk Douglas), que aconsegueix escapar. El pla dels pirates consisteix en apagar el llum del far perquè els vaixells s'estavellin contra els esculls i poder apoderar després del botí. Denton intenta impedir-ho. Arabella (Samantha Eggar), l'única supervivent d'un naufragi provocat pels pirates, està també disposada a col · laborar per acabar amb ells.

PLA I DALÍ. Fills de la tramuntana

ANTONI PICHOT

PLA I DALÍ. Fills de la Tramuntana 

(30 minuts) CADAQUÉS, PALAFRUGELL i FIGUERES.

Guió i direcció Medi Terraza Castells. Fotografia Joan Argemí i Medi Terraza. Música Medi Terraza. Muntatge Medi Terraza. So Ines Navarro. Producció ZuuzFilms i Artica Films.

Repartiment Luis Racionero, Antoni Pichot, Francesc Cabana, Josep Valls, Josep Playà, Jaume Subiros i Sebastià Roig.

Sinopsi El documental és un recorregut per diversos paisatges i persones que van conèixer a Josep Pla i a Salvador Dalí. Tot narrant les seves similituds i disparitats. 

DALÍ, EMPERADOR DE L’ACCIÓ

CARLES PITARCH i MARIA ROIG

DALÍ EMPERADOR DE L’ACCIÓ (51 minuts) Catalunya

Direcció Carles Pitarch i Maria Roig. Guió Carles Pitarch i Maria Roig. Fotografia Carles Pitarch. Documentació Pedro Nogales. Música Xavi de la Salud. Muntatge Carles Pitarch. So Carles Pitarch. Grafisme Jordi Llort Figuerola. Producció Maria Roig, Teresa León i José Carlos Suárez. Productores Juandesafinado Produccions, Aula de Cinema de la URV i Televisió de Catalunya. Gènere Documental

Sinopsi Salvador Dalí va visitar la ciutat de Tarragona ara fa 40 anys, era el 17 d’agost de 1973. El geni empordanès va ser invitat pel consistori per celebrar el bimil·lenari de la ciutat. Aquest fet ens permet endinsar-nos en un aspecte de la obra de Dalí encara poc conegut, el Dalí performer, el Dalí vinculat a l’art més modern i efímer. Aquest fet local es converteix en universal gràcies a la figura de Dalí, un fet que explorem i analitzem amb diversos materials: pel·lícules amateurs d’aquell dia, gravacions d’àudio, fotografies i, sobretot, la veu de testimonis i experts que ens permeten conèixer més l’artista i saber com es vivia l’art més avantguardista en una capital de província sota el règim franquista. 

HISTORIAS DE LA HABANA DESDE BARCELONA

LLUÍS VALENTÍ

HISTORIAS DE LA HABANA EN BARCELONA  (80 minuts) Catalunya i Estats Units

Direcció  Lluís Valentí. Guió  Lluís Valentí i María Elena Espinosa. Fotografia  Narcís Vidal i Alba Figueras. Director d’art  Maria Elena Espinosa i Lluís Valentí. Música  Maria Elena Espinosa. Muntatge  Sandra malo i Lluís Valentí. So  Sonygraf. Producció  Steinweg Emotion Pictures, Versus Films i Black Flag.

Repartiment  María Elena Espinosa, Amparo Parra, Marylin Socarrás, Ariana Rodríguez i Carlos Pérez.

Sinopsi  L'Havana i Barcelona tenen molt en comú. Els indians catalans van construir extensament a l'Havana, també a la Barcelona actual de Passeig de Gràcia, les grans cases de la zona alta i al llarg de la Costa Catalana. Hi ha tantes semblances.

Actualment Barcelona allotja preuat talent cubà: artistes, músics, metges i gent corrent molt singular. En aquesta pel·lícula canten, ballen, expliquen les seves experiències de Barcelona i l'estranyesa de la seva terra. S'emocionen, ploren i riuen. Ens expliquen com s'han adaptat a un país germà, però diferent, més fred, més formal. Parlen del període especial causat per la caiguda del Mur de Berlín (1989), parlen de medicina i de cultura afro-cubana.

 

EXPLICA’M UN CONTE

JOAN VILA

EXPLICA’M UN CONTE (89 minuts) Olot

Guió i direcció Joan Vila Carbonell. Fotografia Juan Carlos Pastor. Muntatge Juan Carlos Pastor i Joan Vila Carbonell. So Caries Martinez. Gènere Road Movie

Repartiment Jack Queralt, Sonia Ayats, Cristina Cervià, Jordi Subirà, David Ibañez

Sinopsi Una nena de deu anys explica el conte de la caputxeta vermella al seu pare i ell el reescriu. La caputxeta vermella estava enamorada d'un príncep blau però el príncep blau mai va aparèixer, segons el que se sap, el llop negre se'l va menjar. La caputxeta vermella deixarà casa seva i entrarà al bosc per trobar el llop negre i matar-lo, per tal de dur a terme la seva venjança.

Del 15 al 19 de juliol a diferents espais de Girona, un programa de películes rodades a la Costa Brava i la demarcació de Girona.