31è GIFF del 24 al 28 de setembre al de 2019 EL TALENT ÉS EL MOTOR DEL MÓN
31è GIFF  del 24 al 28 de setembre al  de 2019                                                   EL TALENT ÉS EL MOTOR DEL MÓN

D.O.  GIRONA CURT

Secció especial on competeixen curtmetratges de creació i ficció, menys de 60 minuts, amb Denominació d’Origen, D.O., de Girona.

La Denominació d'Origen, fa referencia al talent creatiu de la pel·lícula, director, guionista, actors, músic, director art, de fotografia, producció. També per la seva temàtica.

El talent és D.O. Girona si ha nascut, si viu o hi té segona residència a la ciutat o província. També si s'ha format en algun centre de Girona, Universitat, Institut, Escola, etc.

CINEMES ALBÈNIZ dimecres 30 de setembre a les 20:30h a l'OBERTURA del Festival.

ÁNGELES  15’ GIRONA - BUENOS AIRES

MARTÍ PERAFERRER a la pel·lícula i el director argentí PABLO PINTOR

Guió i direcció Pablo Pintor. Fotografia Pablo Pintor Direcció art Paula Molina. Gènere Drama-poètic

Repartiment Martí Peraferrer.

Sinopsi En un viatge oníric i surrealista un home travessa una ciutat poblada per ninots que conversen entre si. Extracte sonor d'un radi teatre de Bs. As. Dels anys 60.

En el seu passejar l'home té una última trobada amb Àngels, la "dona-nina" que tant buscava, encara que això no el farà escapar del seu destí inexorable: tornar a la vidriera 

SUPERHÉROES  5’ GIRONA

Fotograma de la pel·lícula i el director MARCEL TOMÀS

Direcció Marcel Tomàs Guió Marcel Tomàs Fotografia Carles Sánchez Real Música Sr. Mit Carles Serras Muntatge Antonio Sánchez, Carles Sánchez Real Gènere Comèdia Productora Susana Lloret, Cascai Films, Zinekuanon.

Repartiment Marcel Tomàs, Marc Bernatallada, Jordi Subirà.

Sinopsi Parodia de dos superherois del Cinema prenent una copa en un Bar. 

DIÒGENES, ELS GOS  15’ FORNELLS DE LA SELVA

Fotograma de la pel·lícula amb GERARD QUINTANA

Direcció Mateu Ciurana Guió Mateu Ciurana Fotografia Gerard Tarrats Música Albert Bosch Muntatge Laia Font Direcció d’art Mireia Lluch Bramon Gènere Drama Productora VEINALIA PRODUCCIONS, SLU, Mateu Ciurana

Repartiment Gerard Quintana

Sinopsi El filòsof Diògenes porta una vida absolutament austera. Passa al seu temps provocant al poder establert i fent reflexionar als seus conciutadans. Un dia rep notícia que el jove príncep Alexandre visita la ciutat. El curt és una transposició als temps actuals de cèlebre trobada entre Diògenes de Sinope i Alexandre Magne a la Grècia clàssica.

CINEMES ALBÈNIZ disssabte 3 d'octubre a les 16:30h.

CATASTOPLES – L’HIVERN  42’ CANTALLOPS

MARTÍ PERAFERRER a la pel·lícula i la directora UMA YSAMAT

Direcció Cristina Lliurat Rodríguez Guió Cristina Lliurat Fotografia Aniol Pla Música Jofre Oliveras, Miguel Fernández i Quico Ramió Muntatge Cristina Lliurat Direcció d’art Mariona Boada, Ivana Fraixió i Cristina Fàbregas. Gènere Creació. Productora Cluster.

Repartiment Ricard Argemí i Jara Frayle

Sinopsi Un viatge vital, teixit entre la poesia i la rauxa, on la natura és protagonista i amb la música dels grans compositors com a fil conductor. L'hivern és la primera estació d'aquesta singular tetralogia sobre el cicle màgic de l'existència. Una al·legoria sorprenent, entusiasta i delicada: una joia pels sentits.

CUATRO MESES  7’ GIRONA

Fotograma de la pel·lícula.

Direcció Francesc Rosado Yáñez  Guió Francesc Rosado Fotografia Marc Surià Música Joel Riu Muntatge Francesc Rosado Direcció d’art Raquel Bosch i Roura Gènere Drama Productora Francesc Rosado

Repartiment Anna Ferran i Sergio Arróspide

Sinopsi Una festa i un sofà. Un passat i mil maneres de no entendre-ho. Ell i Ella.

THE ROOM 9’ SABADELL

Fotograma de la pel·lícula i la directora SILVIA G. ARGENTE

Direcció Sílvia G. Argente Guió Sílvia G. Argente Fotografia Omar Danuk Muntatge Sílvia G Argente Gènere Drama Productora Sílvia G. Argente

Repartiment Trini Montoliu, Jorge Andolz, José Miguel Escudero, María Ivonete.

Sinopsi La convicció de l'ésser humà pot arribar a límits insospitats, quan volem mostrar-li al món el que som capaços de fer, el que som capaços d'aconseguir. El Sr. Barroso sempre va somiar amb dedicar-se a la ciència amb l'objectiu d'aportar el seu talent a la humanitat, les crítiques i el rebuig de part dels altres només van provocar que ell es fes més fort, però, la seva necessitat de ser algú important fruit de les seves aportacions faran que el seu camí acabi agafant un altre rumb. ¿Fins on estem disposats a arribar per assolir l'èxit?

VOSTOK  13’ GIRONA

Fotograma de la pel·lícula i el director MIQUEL CASALS

LA DECISIÓN 10’ SABADELL

Direcció Miquel Casals Guió Miquel Casals i Alex Roca Fotografia Quim Güell Música Eloi Casellas Muntatge Miquel Casals Direcció d’art Iu Gironès Gènere Fantàstic Productora ERAM Medialab – Quarantaros, Maurici Jiménez.

Repartiment Macarena Gómez, Ernesto Sevilla.

Sinopsi Inicis dels anys seixanta, Vostok és el primer programa espacial socètic que posa una cosmonauta a la òrbita de la Terra. Irina, la tripulant de la capsula espacial es comunica amb Nicolai,  l’operador del radar al centre de seguiment a Vladivostok.

Fotograma de la pel·lícula i la directora SILVIA G. ARGENTE

Direcció Sílvia G Argente Guió Sílvia G. Argente Fotografia Omar Danuk Muntatge Juan  Salvador Moya i Paco Gil Gènere Drama Productora Ar-te Films.Silvia G. Argente

Repartiment Gustavo Spina,  Marga Benedicto, Pablo Lasala, Silvia G. Argente, Trini Montoliu, Marina Nadales, Bruno Jiménez y César Riola..

Sinopsi El sentir-nos febles davant determinades situacions, el veure'ns tancats i no veure una sortida fa que les nostres accions deixin d'estar subjectes a la nostra voluntat, que acceptem allò que considerem moralment cruel. Eva es veu embolicada en una situació personal i econòmica asfixiant que la conduirà a prendre una decisió de la qual es derivaran greus conseqüències. Encegada per la necessitat d'aconseguir diners per a alliberar-se d'una forts deutes, deixarà de banda els seus valors humans sense saber que d'aquesta manera sortirà d'un infern per ficar-se en un altre.

L’ÚLTIMA COPA  25’ GIRONA

Fotograma de la pel·lícula i el director JAUME CASAS

Direcció Jaume Casas Guió Joan Frigola Fotografia Xevi Nogué Muntatge Xevi Nogué Gènere Thriller-comèdia. Producció Gent de Girona i Lacustaria Films.

Repartiment Daniel Vancells, Ramon Panosa, Miquel Busquets, Joan Baró, Eva Suana, Montse Comalat, Miquel Casals, Clara Ortega, Nuria Rodríguez, Natxo Navarro, Angel, Isaac, Kiko, Damiá. Pedro, Quim,Rafa, Sònia Quico.

Sinopsi  Un bar del centre històric de Girona que als anys seixanta s’anomenava Gerona Inmortal.

L’hereu i actual propietari del local, inicia una investigació sobre uns estranys afers succeïts en aquella època i que imputava al seu progenitor en un misteriós assassinat, encara no resolt.

CASA DE CULTURA disssabte 3 d'octubre a les 17:30h.

AL MEU TEMPO 3’ TOSSA DE MAR

Fotograma de la pel·lícula i la directora ANNA FONALLERAS

Direcció Anna Fonalleras i Nil Santané. Guió Anna Fonalleras. Fotografia Nil Santané. Muntatge Anna Fonalleras i Nil Santané Direcció d’art Nil Fontané.        

Repartiment Pere Illamola, Blanca Salles i Nora Cuenca

Sinopsi Un nen de quatre anys somia en ser un virtuós trompetista. Té un gran talent i sobretot una gran imaginació.

Que hi ha més poderós que la imaginació d’un nen?

BORN  6’ GIRONA

Fotograma de la pel·lícula i la directora CRISTINA LLIURAT

Direcció Cristina Lliurat Rodríguez Guió Cristina Lliurat Fotografia Aniol Pla Música Jofre Oliveras, Miguel Fernández i Quico Ramió Muntatge Cristina Lliurat Direcció d’art Mariona Boada, Ivana Fraixió i Cristina Fàbregas. Gènere Creació. Productora Cluster.

Repartiment Ricard Argemí i Jara Frayle

Sinopsi Born és un projecte de videocreació que expressa una visió personal sobre la mort.

En clau poètica i abstracta es presenta la mort com un canvi. Si suposem que no només hi ha un univers, on els fets succeeixen amb linealitat i ens plantegem si en realitat existeixen universos paral·lels on tot succeeix a l’hora, aleshores la mort no te cabuda y es presenta com un canvio en el multi vers.                

INÚTILS 5’ GIRONA

Fotograma de la pel·lícula i el director XAVI MORCILLO

Direcció Xavi Morcillo Guió Xavi Morcillo

Sinopsi En un concurs de curts realitzats en 24 hores, els participants han d'utilitzar una mosca que els dóna poders extraordinaris.

LA TENACITAT D’UN QUADRE  15’ GIRONA

Fotograma de la pel·lícula i el directora MIQUEL CASALS

ONIRONAUTA 6’ GIRONA

Direcció Miquel Casals Guió Martí Terés Fotografia Quim Güell Música unfa music Muntatge Miquel Casals Gènere documental Productora Cocu Networking

Repartiment Ramon Roca i Lina Cuchetti.

Sinopsi Un quadre es adquirit per un jove, Ramon Coca, el setembre de 1995 a Sant Pol de Mar. Poc després el pintor mor. El jove i la vídua mantenen una vinculació que durarà vint anys, gracies al quadre.

Fotograma de la pel·lícula i la directora ANITA MARQUES

Direcció Anita Marqués Guió Anita Marqués Fotografia Anita Marqués Muntatge Anita Marqués Gènere Creació Productora Anita Marqués

Sinopsi Somnis i visions d'una Onironauta, persona que pot controlar els seus propis somnis.

PLAISIR ET LA MORT  4’ GIRONA

Fotograma de la pel·lícula i la directora CRISTINA LLIURAT

Direcció Cristina Lliurat Rodríguez Guió Cristina Lliurat Fotografia Cristina Lliurat Música Roger Subirana “Shedneryan”, Marthe Chenal “Il est doux” Muntatge Cristina Lliurat Direcció d’art Estel Ciurana Bosc Gènere Creació  Productora Cluster.

Repartiment Ingrid Riera Prunés i Cristina Massot Font.

Sinopsi Plaisir et la mort tracta la vida de Renée Vivien. Mostra les atmosferes per les quals la poetessa del SXIX es movia, i com els embolics d’amor lèsbic van ser claus en la seva vida, i en la seva poesia.  

SEQUÈNCIA GELADA  12’ OLOT 

Fotograma de la pel·lícula i la directora DUAITA PRATS

Direcció Duaita Prats Guió Duaita Prats Fotografia Duaita Prats Música Harvest i Duo Duot Muntatge Duaita Prats Direcció d’art Duaita Prats Gènere Documental Creació Productora Duaita Prats

Repartiment Francesc Gelada i Duaita Prats.

Sinopsi Curtmetratge sobre la seqüència fotogràfica presa al taller “P. Gelada” situat al centre d’Olot, uns dies abans de ser enderrocat. Les imatges mostren el recorregut de dues persones per l’antic habitatge i, sobre tot, l’espai de treball. Una d’elles és en Francesc Gelada, llauner ja retirat, fortament vinculat a l’habitacle; l’altra és la mateixa autora.

Art i documentalisme sobre els adéus als espais que estimem i la seva temporalitat, en l’àmbit privat i en l’evolució urbanística de les ciutats. Basat en un fet real. 

SI FOS JO  12’ VENTALLÓ

Fotograma de la pel·lícula.

THE HAEAR HUNTHER  7’ GIRONA

Direcció Yamira Rivero i Ricardo Salas Guió Oriol Puig Fotografia Xavi Montajo Muntatge Ricardo Salas Gènere Drama Productora La Fantàstica produccions artístiques, Isaac Alcayde.

Projecte de l’Escola de Teatre del Col·legi Virolai

Repartiment Marta Badia, Anna Blanco, Andrea Campillo, Maria Casas, Ainara Sarobé, Ariadna Sala, Carla Sayos.

Sinopsi La nit de carnaval viscuda per unes adolescents amb els seus complexes i rivalitats. 

Fotograma de la pel·lícula

Direcció Gemma Basas Guió Enserio Produccions Fotografia Andrea Esteban i Marc Tienda Muntatge Jordina Corominas i Helena Ortel Direcció d’art Núria Fontané i Alba Romà Gènere Fantàstic Productora Enserio Produccions

Repartiment Núria Fontané, Helena Ortel, Alba Roma i Marc Tienda.

Sinopsi The Heart Hunter és una obra inspirada en l’estil expressionista. La protagonista és la única supervivent d’una explosió  química en una fàbrica i ha perdut el seu cor. El seu objectiu és trobar un que s'assembli al seu. És per això que durant el curtmetratge el busca matan aquelles persones que tenen el cor igual que ella. Finalment, l'acaba trobant

FRUTA PODRIDA  10’ CASTELLÓ D'EMPÚRIES

Fotograma de la pel·lícula.i el director SERGI ARNAU

Direcció Sergi Arnau Guió Sergi Arnau Fotografia Heran Yang Música Pol Parés Muntatge Sergi Arnau Direcció d’art Pol Parés, Sergi Arnau Gènere Film Noir. Productora Després de rebre un avís, l'Inspector arriba a la base d'un riu on troba a diversos cadàvers. Fart d'aquesta situació i puny americà a mà, comença a interrogar l'escòria més selecta del barri. Després d'obtenir certa informació inicia les corresponents detencions...

Repartiment José María Blanco, Pau Barredo , Pere Nuñez.

Sinopsi Després de rebre un avís, l'Inspector arriba a la base d'un riu on troba a diversos cadàvers. Fart d'aquesta situació i puny americà a mà, comença a interrogar l'escòria més selecta del barri. Després d'obtenir certa informació inicia les corresponents detencions.

JA SÓN AQUÍ  2’ GIRONA

Fotograma de la pel·lícula i el director ARTUR BAXAULI

Direcció Artur Baixauli Guió Artur Baixauli Gènere Comèdia fantastica Productora Artur Baixauli

Repartiment Emilio Ramiro, Joan Porxas, Carlos Porxas, Valentín Merino, Montse Munoz, Artur Baxauli.

Sinopsi Dos alienígenes apareixen en una tranquil·la localitat a la recerca de combustible.

UN DIA ET TRUCARÉ 3’ VILAFANT

Fotograma de la pel·lícula.

Direcció David Ruiz i Pitu Gonzalez Guió David Gènere Fantàstic Productora factoria Cornan

Sinopsi Una noia surt a una cita als voltants del poble.

MELTIN’ MARY  5’ GIRONA

Fotograma de la pel·lícula.

Direcció Marc Agustí Vila Guió Marc Agustí Fotografia Marc Agustí Muntatge Marc Agustí Gènere Creació Productora Marc Agustí

Sinopsi El rostre de Maria es desfà a mesura que passa el temps. L'autor fa un recorregut a través d'aquest time-lapse, de vuit hores de gravació real, en què la matèria torna al seu origen, la res.

BEN FOLLS 2’ GIRONA

Fotograma de la pel·lícula i la directora ESTER BERTRAN

Direcció Ester Bertran Guio Ester Bertran, Ana Mosquero, Natalia Gallart i Ovidi Llorente Fotografia Ester Bertran Música Ovidi Llorente Muntatge Ester Bertran.

Repartiment Amparo Parra, Natalia Gallart, Ovidi Llorente, Ester Bertran.

Sinopsi Els diners poden arribar a tornar bojos a la gent. Aquesta és la història de tres casos de personatges trastocats pels diners.

El Festival, per la naturalesa del seu esdeveniment, té dret a modificar el programa en qualsevol moment.

Tota modificació s’intentarà anunciar en tots els medis possibles prioritzant, aquesta web.