31è GIFF del 24 al 28 de setembre al de 2019 EL TALENT ÉS EL MOTOR DEL MÓN
31è GIFF  del 24 al 28 de setembre al  de 2019                                                   EL TALENT ÉS EL MOTOR DEL MÓN

D.O. GIRONA DOCUMENTAL

 

CASA DE CULTURA Plaça Hospital 6 Girona

Dijous 1 d'octubre a les 17:20h

 

Secció especial on competeixen documentals de curtmetratge, menys de 60 minuts, amb Denominació d’Origen, D.O., de Girona.

La Denominació d'Origen, fa referencia al talent creatiu de la pel·lícula, director, guionista, actors, músic, director art, de fotografia, producció. També per la seva temàtica.7El talent és D.O. Girona si ha nascut, si viu o hi té segona residència a la ciutat o província. També si s'ha format en algun centre de Girona, Universitat, Institut, Escola, etc.

 

 

HISTÒRIA D’UN FUTUR 59’ GIRONA

Fotograma del documental i el director MARC CLARIÓ

Direcció Marc Clarió i Herranz Guió Marc Clarió, Quim Alegret, Ester Bertran Fotografia Joan Carles Moreno Música Els Berros de la Cort Muntatge Marc Clarió i Quim Alegret  Productors Bernat GArrigos i Marc Clarió.

Repartiment Josep Vinyet, Maria Dolors Doucastella, Roser Garriga, Maria Rosa Marmé, Ferran Marquez, Paco Martínez, José Boix-Ochoa, Juan Carlos Lorenzo, Montserrat Carulla.

Sinopsi Els protagonistes tenen mota historia per explicar, tots amb un objectiu comú: exercir el seu dret a votar sobre el futur de Catalunya. 

JOVENTUT. SOLITUD  24’ Torroella de Montgrí

Fotograma del documental i els directors del curt

Direcció Eloi Teixidor, Jesús Boyero, Iris Domato, Teresa Mata, Nihan Yildiz 

Sinopsi Arribes als vint-i-pocs i et preguntes qui ets i què pintes en tot això. Veus que tens mitja vida gravada en vídeo i vols fer una pel·lícula. Joventut, solitud parla d'un moment i un tipus de gent. 

RODA DE MIRADES  11’ SANT PERE PESCADOR

Fotograma del documental i del director JOAN MALLARACH

Direcció Joan Mallarach Guió Joan Mallarach i Manel Bonany Fotografia Agustí Torres Música Eduardo Arbide Muntatge Manu Balagué Direcció d’art Rita Solà Productora La Cofradia de Gracia

Repartiment ROGER GARRIDO, REDIYET RAMOS

Sinopsi És un homenatge a Tomàs Mallol, autor de més de 30 pel·lícules amateurs i d’una col·lecció que es va convertí en el Museu del Cinema de Girona. També és un viatge en el temps on Laura de 13 anys, alumne del taller pedagògic del museu, es troba amb Tomàs Mallol nen i descobreix que tots dos comparteixen la mateixa passió per les imatges en moviment.

EL ÚLTIMO TABÚ  47’ RIUDELLOTS DE LA SELVA

Fotograma del documental i la directora LLUISA MORA AGUIRRE

Direcció Lluïsa Mora Aguirre Guió Lluïsa Mora Fotografia Sandra Malo Titus Música Miguel “mmkael” Fernández Muntatge Sandra Malo Titus Productora Versus Films

Repartiment Dr. Germà Morlans, Ignasi Forcano, Josep Maria Fericgla, Conxita Larull, Xavier Poch, Enric Carbonell, Lama Tsondru.

Sinopsi La pel·lícula documental L'últim tabú és una mirada directa i de front al tabú de la mort, els comiats, les pèrdues, el dol ... Els seus protagonistes qüestionen i desaproven el rebuig de la nostra societat a parlar-ne.

El tema s'aborda a través de referències professionals, personals i de col·lectius, desafiant la manca d'informació que hi ha a la nostra societat.

DE ALIADOS A MASACRADOS  58’ LLORET DE MAR

Fotograma del documental i el director RAMON VILARÓ

Direcció Ramon Vilaró Guió Ramon Vilaró Fotografia Josep Muray Música Luis Eduardo Aute Muntatge Mouly Molist Productora Arlet Films

Sinopsi És la història de la colònia espanyola a Filipines sota l'ocupació japonesa durant la II Guerra Mundial. Són testimonis directes de diversos supervivents que van passar d'aliats a massacrats, al vaivé de l'aliança entre l'Espanya franquista i el Japó imperialista. Al febrer de 1945, durant la Batalla de Manila, 257 espanyols van caure apunyalats amb baionetes pels soldats japonesos, o sota les bombes nord-americanes, en una orgia de sang que es va saldar amb més de 100.000 morts en menys d'un mes. Els últims de Filipines és el nom que rep la gesta heroica de 57 soldats.

DESCOBRINT RENNÉE VIVIEN

18’ GIRONA

Fotograma del documental i la directora ESTER BERTRAN

Guió, direcció, fotografia i muntatge  Ester Bertran i Ana Mosquero.

Repartiment Thais, Roig, Verónica Morales, Consol Ribas, Bel Olid i Lluisa Julià.

Sinopsi Nascuda amb el nom de Pauline Mary Tarn (Londres, Anglaterra, 11 de juny de 1877 - París, 10 de novembre de 1909) va ser una poetessa britànica que va escriure les seves obres en francès. En la seva producció, la peculiaritat i el simbolisme de la seva obra pertanyen als darrers poetes a mantenir-se lleials a l'estil del Parnassianisme. Tres testimonis expliquen la vida i obra d’una persona que va revolucionar la societat del seu temps.

ELS COLORS DE SANT FELIU DE GUIXOLS   26’ SANT FELIU DE GUIXOLS

Fotograma del documental i la directora ANNA VICENS

Direcció Anna Vicens Guió Anna Vicens Fotografia Anna Vicens, Toni Ferrer Música Juli Garreta Muntatge Anna Vicens Productora Toni Films.

Repartiment Anna Ferrer Albertí (veu en off)

Sinopsi Un passeig per Sant Feliu de Guíxols tot evocant els records d’Agustí Calvet “Gaziel”.

El Festival, per la naturalesa del seu esdeveniment, té dret a modificar el programa en qualsevol moment.

Tota modificació s’intentarà anunciar en tots els medis possibles prioritzant, aquesta web.