31è GIFF del 24 al 28 de setembre al de 2019 EL TALENT ÉS EL MOTOR DEL MÓN
31è GIFF  del 24 al 28 de setembre al  de 2019                                                   EL TALENT ÉS EL MOTOR DEL MÓN

DOCUMENTAL (internacional). Seccio oficial

 

CASA DE CULTURA Plaça Hospital 6 Girona Dijous 1 d'octubre a les 15h

EX/OUT  39’ ITALIA

Forotgrama de la pel·lícula

Direcció Elena Rebeca Carini, Giovanni Chiarot, Samuele Gottardello, Ilaria Giangrande, Eleonora Mastropietro, Valeria Mutinelli, Michele Paladin, Laura Plebani, Irina Ricci, Federica Vairani, Michele Zanatta Fotografia Elena Rebeca Carini, Giovanni Chiarot, Samuel Música Davide Muratti, Von Tesla Muntatge E.Carini, G. Chiarot, S.Gottardello, I.Giangrande, E.Mastropietro,V.Mutinelli, M.Paladin, L.Plebani, I.Ricci, F.Vairani, M.Zanatta

Sinopsi Finançat a través de la vida d'homes i dones que pertanyen a aquest món o aspiren a ingressar. Els personatges que semblen haver patit la crisi. Veus que diuen el que les finances d'avui, el que va ser i el que s'està convertint, situat en un Milan.

PORTRAIT DE L’ARTISTE EN ALCHIMISTE ET EN GUERRIER 24’ FRANÇA

Forotgrama de la pel·lícula i el director JACQUES BURTIN

Direcció Jacques BURTIN

Sinopsi Un dia al estudi parisenc de Thierry Guého, artista singular que practica la pintura com Antonin Artaud practicava el teatre.

O CANTO DA LONA  25’ BRASIL

Forotgrama de la pel·lícula i el director THIAGO MENDOÇA

Direcció Thiago B. Mendoça Fotografia André Moncaio Música Samuel Gambini, Hudi Rocha Muntatge Thiago B. Mendonça. 

Sinopsi Així que anomenem el circ nostre món, és el nostre petit món. Més enllà de la tanca és el món, el món real; en aquest costat de la tanca és el nostre propi món.

LOOKING FOR PARADISE  27’ FRANÇA

Forotgrama de la pel·lícula i el director THOMAS COISPEL

Direcció, guió, fotografia i muntatge Thomas Coispel. Música composada i interpretda pel poble trinitari de San Ramoncito.

Sinopsi  Els Trinitarios busquen el paradís a la terra, en la vasta selva amazònica de Bolívia. Amb el temps s'aturen i van trobar un poble on la nova generació mai ha sentit parlar d'aquesta increïble aventura.

TEMAUKI  7’ MÉXICO

Forotgrama de la pel·lícula i el director ALDO PLOUGANOU

Direcció Aldo Plouganou Muntatge Aldo Plouganou

Sinopsi Un viatge en Tilt shift a través del riu contaminat, els vegetals que creixen amb la seva aigua i finalment a les nostres taules on els mengem, on d'alguna manera mengem l'aigua del riu. Un cercle de vida "millorat" per les nostres societats.

DEAR HASSAN  4’ FRANÇA

Forotgrama de la pel·lícula i el director AXEL SALVATORE-SINZ

Direcció Axel Salvatore-Sinz

Sinopsi Perdut a Paris, intento recordar el que era Síria abans de la revolució. Particularment, el camp de Yarmouk on vivia el meu amic Hassan abans de ser assassinar-lo sota tortura pel règim Sirià.

TERRORISM AND RADICALISATION   7’ UK (REGNE UNIT)

Forotgrama de la pel·lícula i el director AXEL SALVATORE-SINZ

Direcció José Gómez Fotografia José Gómez

Sinopsi Curt documental basat en entrevistes amb ex-radicals terroristes, víctimes i experts indagant en el seu paper en la prevenció del procés de radicalització, bregant amb la violència i el terrorisme. Compta amb importants contribucions com Patrick MacGee

ALEKS  7’ CANADÀ

Forotgrama de la pel·lícula i la directora ANDREA RIOS

Direcció Andrea Denise Ríos Fotografia Etienne Bégin-Thibault  Música Salvador Genaro Flores Muntatge Adrián Gómez.

Repartiment Kassi Scott, María Eugenia Garza, Talía Leos, Andrea Rios, Aleksandra Krakowiak.

Sinopsi Quan la vida dins de la nostra pròpia família va canviar radicalment després d'esdeveniments desafortunats, podem actuar com si res no hagués passat, o prendre el camí valent de la independència com Aleks. És l'expressió del cos i el moviment, com a ballarins interpreten aquesta història de la força.

CASA DE CULTURA Plaça Hospital 6 Girona Dijous 1 d'octubre a les 21:30h

PISCINA MUNICIPAL 37’ CUBA - ESPANYA

Fotograma de la pel·lícula i la directora PATRICIA PÉREZ FERNÁNDEZ

Guió i Direcció Patricia Pérez Fernández  Fotografia Heidi Hassan Muntatge Dull J. Hernández Música Oscar Camacho Productora Patricia Pérez y Heidi Hassan.
Sinopsi  A la Piscina Municipal d'un poble petit, Cabana de Bergantiños (a la Costa de la Mort, Galícia), des de nadons de sis mesos fins a adults de 80 anys, conflueixen diàriament per rebre classes de natació o gaudir dels beneficis de trobar-se en el aigua. Però l'espai, aquesta confluència i les classes de natació són tan sols el vehicle que ens permetrà accedir a la cultura del poble, latent en els pensaments dels banyistes. Doncs potser no és la piscina espai ideal perquè, un cop domesticat el cos en la repetició del cop de peu i la braçada, la ment es desfogui i viatge desenfrenada entre passat, present i futur?

CINEMES ALBÈNIZ  dijous 1 d'octubre de 2015 a les 16:30h

OTRA ISLA 52’ CUBA - ESPANYA

Fotograma de la pel·lícula i la directora HEIDI HASSAN

Guió i Direcció Heidi Hassan Fotografia Heidi Hassan Muntatge Patricia Pérez Fernández Productora Alva Film.

Sinopsi Espanya 2012. Una família de dissidents cubans repudiada pel seu govern i abandonada a la seva sort pel país d'acollida, acampa durant mesos en una plaça a Madrid. Tributària del model comunista que la va modelar, hereva dels seus encerts com dels seus errors, la família haurà d'afrontar la dura realitat.

Projecció als Cinemes Albéniz, dijous 1 d'octubre a les 16:30h.

CINEMES ALBÈNIZ  divendres 3 d'octubre de 2015 a les 16:30h

ARAGÓN RODADO  78’ ZARAGOZA

Fotograma de la pel·lícula documental i la directora VICKY CALAVIA

Direcció Vicky Calavia Guió Vicky Calavia Fotografia J.M.Fandos. Música Gonzalo Alonso Muntatge Nanuk Audiovisual Gènere Documental Productora CalaDoc Producciones i Aragón TV
Repartiment Mark Albela, José Luis Alcaine, Francisco Betriu, Yvonne Blake, Tirso Calero, Sol Carnicero, Manuel de Blas, Juan Diego, José Luis Escolar, Ana Gracia, Julia Juániz, Miguel Ángel Lamata, Ignacio Machín, Ignacio Martínez de Pisón, Jordi Mollá, Willy Montesinos, Félix Murcia, Paula Ortiz, Antonio Resines, Pedro Rodríguez, Jorge Sanz, Antonio Saura, Carlos Saura, Fernando Trueba, Maribel Verdú.


Sinopsi Documental de rodatges localitzats en la regió d’Aragó. Grans títols de la historia del cine amb fragments de pel·lícula i entrevistes als actors i directors en la pròpia localització. 

Road movie por el paisaje aragonés protagonista de la pantalla cinematográfica. Un recorrido a través de diversos puntos de la geografía de la comunidad donde se han llevado a cabo rodajes de cine de resonancia nacional e internacional, de la mano del periodista y escritor Luis Alegre y de sus encuentros y conversaciones con personajes significativos del cine español. El cine proporciona una mirada nueva a la realidad, viajemos por ella.

<fora de competició>

El Festival, per la naturalesa del seu esdeveniment, té dret a modificar el programa en qualsevol moment.

Tota modificació s’intentarà anunciar en tots els medis possibles prioritzant, aquesta web.