31è GIFF del 24 al 28 de setembre al de 2019 EL TALENT ÉS EL MOTOR DEL MÓN
31è GIFF  del 24 al 28 de setembre al  de 2019                                                   EL TALENT ÉS EL MOTOR DEL MÓN

MADE IN GIRONA COSTA BRAVA

Festival de festivals

 

La Costa Brava i el Pirineu de Girona acull rodatges de tot tipus de producció. La idoneïtat del seu paisatge, el seu clima i la seva llum, atrau i inspira pel·lícules que s’han convertit en èxits internacionals.

Grans pel·lícules de Hollywood, cinema d’autor, documentals, publicitat, curtmetratges, videoclips, sèries... han tingut per escenaris la Costa Brava Girona i el Pirineu.

Aquesta secció evoca obres localitzades aquí al llarg de la historia del cinema fins les més actuals.

CINEMES ALBÈNIZ dijous 1 d''octubre 2015. 18:30h. 

SOLDADOS DE SALAMINA  119’ ESPANYA

Escena de la pel·lícula i el seu director DAVID TRUEBA

Direcció David Trueba Guió David Trueba, basat en la novel·la de Javier Cercas Fotografia Javier Aguirresarobe Direcció d’art Salvador Parra Muntatge David Trueba Gènere Drama intimista Productora Fernando Trueba PC
Repartiment Ariadna Gil, Ramón Fontserè, Joan Dalmau, María Botto, Diego Luna, Alberto Ferreiro, Luis Cuenca, Vahina Giocante.
Sinopsi Una novel·lista que ha abandonat la seva carrera d'escriptora rastreja una història real succeïda en els últims dies de la Guerra Civil: l'escriptor i falangista Rafael Sánchez Mazas va ser afusellat al costat d'altres cinquanta presoners, però va aconseguir fugir pel bosc i amagar-se sota la pluja. Pel que sembla, un soldat dels que pentinaven la zona en la seva cerca el va trobar, però el va deixar escapar. L'escriptora recompon les peces d'aquesta història, plena de contradiccions i personatges enigmàtics. En la seva recerca, sense saber-ho, no només persegueix trobar la veritat, sinó trobar-se a si mateixa.

 

CINEMES ALBÈNIZ divendres 2 d''octubre 2015. 18:30h.

EL ARTISTA Y LA MODELO  104’ any 2012 ESPANYA i FRANÇA

Localitzada a Olot

Fotograma de la pel·lícula i el director FERNANDO TRUEBA

Direcció Fernando Trueba Guió Fernando Trueba, Jean-Claude Carriere Fotografia Daniel Vilar (B&W) Muntatge Marta Velasco Direcció d’art Pilar Revuelta Gènere Drama Productora Fernando Trueba Producciones Cinematográficas S.A. / Bonne Pioche

Repartiment Jean Rochefort, Aida Folch, Claudia Cardinale, Chus Lampreave, Götz Otto, Christian.

Sinopsi En un lloc de la França ocupada, no lluny de la frontera espanyola, viu retirat un vell i famós escultor que se sent fastiguejat de la vida i de la bogeria dels homes. Ja res és capaç d'animar, de servir d'estímul. No obstant això, amb l'arribada d'una jove espanyola que s'ha fugat d'un camp de refugiats i que li servirà de musa, reneix en ell el desig de tornar a treballar i esculpir la seva última obra. 

TRAILER>>>>  

WEB>>>>

 

CINEMES ALBÈNIZ dissabte 3 d'octubre 2015. 18:30h. CLAUSURA Festival

DOS A LA CARTA 88’ GIRONA

Localitzada a Girona ciutat, Estanyol i Les Olives (Vilademuls)

Fotograma de la pel·lícula i el director ROBERT BELLSOLÀ

Direcció Robert Bellsolà Guió Robert Bellsolà i Manel Casabó Fotografia Martín González Damonte Música Xurxo Núñez, Tom Hagan, The Pepper Pots, Pulpopop. Muntatge Jordi López, Queralt González i Robert Bellsolà Direcció d’art Mireia Carles Gènere Comèdia Productora Aiguaviva Films, Mireia Oliveras i Robert Bellsolà

Repartiment Adrià Collado, Andoni Agirregomezkorta, Carolina Bang, Melanie Olivares, Sergi López, Helena Pla, Miqui Puig, Jordi Romanos, Florin Opritescu, Petra Kostalova, Katerina Kostalova, Marta Carbonell

Sinopsi Oscar, un calculador broker urbà casat amb una ambiciosa pija, i Dani, un maldestre vilatà sense ofici ni benefici, descobreixen que són germans i es veuen obligats a compartir un restaurant perdut en un idíl·lic paratge rural.

TRAILER >>>>>

WEB >>>>>

FACEBOOK>>>

NETWORKING GIRONA FILMCOMMISSION

Jornada d’activitat professional

del Festival de cinema de Girona paral·lela al programa de projeccions.

Els escenaris de la demarcació de Girona tenen una llarga i solvent tradició amb grans títols dins la historia del cinema. Les característiques del seu paisatge, ciutats, pobles, el seu clima i la nitidesa de la seva llum, dóna lloc a ser un destí òptim per a rodatges.

En el marc del festival es dedicarà una Jornada professional per tractar les filmcommissions. Hi assistiran professionals de les sectorials que els afecta resoldre les localitzacions: directors, productors i directors de fotografia, per una banda, per l’altre, tècnics municipals i de turisme que els afecte la concessió de permisos en espais públics i les condicions d’ús d’aquests espais.

El debat girarà a l’entorn de la gestió dels permisos, l’ús dels espais, els serveis que cada ciutat pot oferir. S’exposaran les necessitats, s’analitzaran els defectes i s’estudiarà les millores en la gestió per optimitzar els seus resultats.

L’objectiu final d’aquesta Jornada es millorar les condicions de rodatge a la demacració gironina i atraure més produccions. 

Lloc CENTRE CULTURAL DE LA MERCÈ 

Pujada de la Mercè 12. 17004 Girona
Divendres 2 d'octubre de 2015 

10.30h Arribada

11.00h Benvinguda 
11.10h Projecció de localitzacions de la Costa Brava - Pirineu de Girona i fragments de pel·lícules.

11.30h Inici Taula de treball

13.30h Dinar

 

Modera Andreu Morte fundador de la Filmcommission de Barcelona, primera filmcommission institucional de l'Estat espanyol.

 

Va adreçat a professionals del sector: directors, productors, localitzadors, directors de fotografia, directors d’art i als municipis interessats en saber sobre les oportunitats dels rodatges.

La jornada de Filmcommissions anirà acompanyada de la projecció de la pel·lícula:

ARAGÓN RODADO  78’ ZARAGOZA

Fotograma de la pel·lícula documental i la directora VICKY CALAVIA

Direcció Vicky Calavia Guió Vicky Calavia Fotografia J.M.Fandos. Música Gonzalo Alonso Muntatge Nanuk Audiovisual Gènere Documental Productora CalaDoc Producciones i Aragón TV

Repartiment Mark Albela, José Luis Alcaine, Francisco Betriu, Yvonne Blake, Tirso Calero, Sol Carnicero, Manuel de Blas, Juan Diego, José Luis Escolar, Ana Gracia, Julia Juániz, Miguel Ángel Lamata, Ignacio Machín, Ignacio Martínez de Pisón, Jordi Mollá, Willy Montesinos, Félix Murcia, Paula Ortiz, Antonio Resines, Pedro Rodríguez, Jorge Sanz, Antonio Saura, Carlos Saura, Fernando Trueba, Maribel Verdú.

Localitzat a Albarracín, Teruel. Antigua cárcel de Torrero, Zaragoza. Base Aérea de Zaragoza. Casco Histórico, Zaragoza. Castillo de Loarre, Huesca. Peñalba, Huesca. Cementerio de Torrero, Zaragoza. Chodes, Zaragoza. Monasterio de Veruela, Zaragoza. Monegrillo, Zaragoza. Paraninfo de la Universidad de Zaragoza. Sos del Rey Católico, Zaragoza.

 

Sinopsi Documental de rodatges localitzats en la regió d’Aragó. Grans títols de la historia del cine amb fragments de pel·lícula i entrevistes als actors i directors en la pròpia localització. 

 

Road movie por el paisaje aragonés protagonista de la pantalla cinematográfica. Un recorrido a través de diversos puntos de la geografía de la comunidad donde se han llevado a cabo rodajes de cine de resonancia nacional e internacional, de la mano del periodista y escritor Luis Alegre y de sus encuentros y conversaciones con personajes significativos del cine español. El cine proporciona una mirada nueva a la realidad, viajemos por ella.