31è GIFF del 24 al 28 de setembre al de 2019 EL TALENT ÉS EL MOTOR DEL MÓN
31è GIFF  del 24 al 28 de setembre al  de 2019                                                   EL TALENT ÉS EL MOTOR DEL MÓN

FICGLB

OPENING // CURTS // DOCUMENTAL // EXPERIMENTAL // D.O. // SÈRIES // VIDEOCLIPS // JEWISH // HANDICAPPED // INFANTS // COSTA BRAVA - CLAUSURA // FICGLB

CARINA

11' MÉXICO

Guió i direcció Sandra Reynoso
Fotografia Sebastian Gonzalez
Muntatge Bruno Santamaría 
Música Álvaro Ortiz, Eugenio Casillas, Juanra Urrusti
Repartiment Daniela Jiménez Camacho, Laura L. Navarro, 
Producció Henner Hofmann, Karla Bukantz
PREMI DEL PÚBLIC DEL FICGLB AL MILLOR CURT-LGTIB

Synopsis Carina tiene 8 años y gusta del rock&roll. Su vida da un giro completo cuando cree que su nueva maestra es la misma mujer que vió en una revista erótica de su padre. 

CUARTO DE HOTEL (Hotel Room)

10' MÉXICO

Guió i direcció Alejandro Zuno 

Fotografia Ximena Amann
Muntatge Alejandro Zuno
Repartiment Óscar Olivares, Viviana Rocco
Producció Alejandro Durán, Alejandro Zuno, Jérémy Renaux

SInopsi Una noche, Pablo decide contratar por fin a Diana, una prostituta travesti a la que lleva varios días observando. Pablo lleva a Diana a un cuarto de hotel con un propósito muy distinto al de la mayoría de los clientes, sin saber que su vida está por dar un giro.
 

LA CARTA 

18' MÉXICO

Guió i direcció Ángeles Cruz
Fotografia Ignacio Miranda
Muntatge Felipe Gómez
Repartiment Sonia Couoh, Myriam Bravo, Noé Hernández, Isidra Soria, Albina Aparicio
Producció Érika Ávila
Sinopsi Després de molts anys d'absència, Lupe torna a la seva comunitat. El retrobament amb Rosalía, la seva millor amiga de la infància, i la carta que li va escriure quan es van acomiadar, canvia el rumb de les seves vides. L'amor ressorgeix amb més força. 

Después de muchos años de ausencia, Lupe regresa a su comunidad. El reencuentro con Rosalía, su mejor amiga de la infancia, y la carta que le escribió cuando se despidieron, cambia el rumbo de sus vidas. El amor resurge con más fuerza. 

After many years of absence, Lupe returns to her community. The reunion with Rosalia, her best friend from childhood, and the letter she wrote when said goodbye, changes the course of their lives. Love emerges more strongly.

GLORIA

15' MÉXICO

Guió i direcció Luis Hernández de la Peña
Fotografia Rodrigo Mariña, AMC
Muntatge Juan Fontana de Rosas
Repartiment Adrián Aguirre, Sóstenes Rojas, Coral Bonelli, Mónica del Carmen, Romina Padrón, Oliver Estrella, Moisés Cardez 
Producció Chon Alatorre
Synopsis Un chofer de camión recorre la Ciudad de México durante el día y por las noches se dedica al entretenimiento en un peculiar centro nocturno.

 

P*TO

18' MÉXICO

Guió i director Martín Bautista

Fotografia Galo Olivares
Muntatge Martin Bautista
Música María Vértiz, Josefa de Velasco, Kabah
Repartiment Rodolfo Calderón, José Rafael Flores, Mónica Bejarano Camila Risser
Producció Henner Hofmann Karla Bukantz
English Title F*ggot

PREMI DEL JURAT DEL FICGLB AL MILLOR CURT-LGTIB

Synopsis This is Arturo´s tale, a coming of age story about aboy who tries to find and accept his sexual identity. It´s located in the small city of Zacatecas during the 90´s, and explores the stigma the homosexual community lived during the HIV crisis. 

 

SALVAJE DESPERTAR   

105' CATALUNYA

Guió i Direcció Joan Fermí Martí

Repartiment Fabián Castro, Richie Ormon, Júlia Hernández, Christian Blanch
Producció Joan Fermí Martí
Sinopsi Emma i Toni, són dos germans, que en quedar orfes s'han de fer càrrec del negoci familiar, una hípica. Emma és jove encara i Toni (gai) porta una vida descontrolada i promíscua, així que Ramon, el capatàs, i el seu fill, Aaron, són els que mantenen el negoci en peu. Els problemes apareixen quan els dos germans s'enamoren d'Aaron i aquest se sent pressionat per l'homofòbia del seu pare. Tot es complica i ningú és com sembla ser en realitat. Festes, xulos,  música i transformisme s'uneixen per donar forma a aquesta història on es barreja el drama, la comèdia i el trhiller.

IDENTITATS LLIURES DE GÈNERES

Una noia s’enamora d’una altra noia en un petit poble de muntanya. És rebutjada per la seva familia i a nivell social (La carta, d’Angeles Cruz). Un home lloga els serveis d’una persona transgènere en una habitació d’hotel, només per parlar de la seva identitat (Cuarto de hotel, de  Alejandro Zuno ). Durant el dia és xofer de camions i de nit es transforma totalment de personalitat (Gloria, de Luis Hernández de la Peña). La nena que sent atracció per la seva professora d’educació física, satisfà en la seva imaginació els seus sentiments més autèntics (Carina, de Sandra Reynoso). Puto, faggot, marieta, li és igual el terme al protagonista d’aquesta història real que ens transmet el seu director (P*to, de Martín Bautista).
Com veieu en aquesta programació de curtmetratges exposem diversos exemples d’identitats i cóm són assumides pels més joves siguin o no transgèneres. Perquè nen amb rol de nen i nena amb rol de nena, són conceptes establerts per una societat repressora i etiquetadora i aquests joves cineastes mexicans volen trencar amb les normes imposades socialment amb caire masclista i afany classificador. Diuen prou a les etiquetes i opten per la persona i la seva identitat, triada amb la llibertat d’expressar amb sinceritat els seus sentiments.
Des del FICGLB sempre volem donar suport a les pel.lícules catalanes per l’esforç que representa la producció d’un llargmetratge al nostre país. Per aquest motiu hem inclós en la programació l’estrena mundial de Salvaje despertar, de Joanfer Martí, que provoca una reflexió poc tractada en el cinema: com l’homofòbia és, de vegades, conseqüència d’una homosexualitat reprimida.

Xavier-Daniel

Fundador i Director del FICGLB

 

*El programa pot ser modificat, si hi ha causes que ho justifiquin.