31è GIFF del 24 al 28 de setembre al de 2019 EL TALENT ÉS EL MOTOR DEL MÓN
31è GIFF  del 24 al 28 de setembre al  de 2019                                                   EL TALENT ÉS EL MOTOR DEL MÓN

CURT  //  LLARG  //  DOCUMENTAL // EXP ART FILM  //  D.O.  //  JEWISH FILM  //  SÈRIES  //  MUSIC FILM  //  HANDICAPPED  //  FESTIVAL INFANTS  //  FICGLB  // WORKSHOP

CINEMES ALBÈNIZ  //  CASA DE CULTURA  //  FUNDACIÓ VALVI  //  MOBY DISK

WORKSHOP LA IMATGE DIGITAL DEL CINEMA EN ALTRES SECTORS CIENTÍFICS

El cinema ha creat la imatge digital i els seus softwares

El desenvolupament cinematogràfic ha iniciat un procés tecnològic que ha sobrepassat el seu propi sector i ha revolucionat el món fent accessible la imatge a tots el recons. Ha creat: la pròpia imatge digital, captació i reproducció, l’edició, els efectes especials SFX, transformació d’imatge, generació d’imatge, captació d’imatge quasi sense llum i en llocs inaccessibles com l’interior del cos, aparell digestiu en plena funció, el cor, la sang i el propi cervell.

El sector cinematogràfic ha creat softwares complexes no només per a un gran espectacle.

 

Altres sectors científics han desenvolupat el nostre soft per la medecina, enginyeria, arquitectura, etc.

Aquests softwares han donat lloc a desenvolupar aplicacions científiques per la medecina, arquitectura i l’enginyeria, tot aconseguint el segle XXI que es somiava durant la centúria anterior.

Aquest workshop mostrarà els grans avenços de la imatge en altres sectors científics, mercès les aplicacions desenvolupades partir dels progressos de la digitalització de la imatge.

La imatge ja no és una exclusiva de les manifestacions artístiques.

 

La intel·ligència artificial s’està desmaterialitzant

L’Open source és l’inici de la revolució més important del XXI. Cada vegada són més sectors on els propis usuaris, fora de l’organització empresarial desenvolupen projectes complexes. Wikipedia ha desmuntat les editorials d’enciclopèdies. Les comunitats de soft, en xarxa, estem desmuntant els desenvolupadors informàtics. Potser més endavant apagarem els gegants de les enormes memòries com Google i altres, perquè els discos podran estar a l’aire.

A finals de segle XIX es va cablejar l’Oceà Atlàntic per les comunicacions amb Amèrica. Mai haurien pensat que aquest informació podria estar a l’aire i que actualment TV, telèfon, internet, etc. pot anar sense cable.  Quan veurem un disc dur a l’aire? Estarà inventat des d’una comunitat? Sense empresa, sense registre de marca, lliure?

 

L'educació ja no és només una qüestió de memoritzar vells coneixements, sinó de crear-ne de nous, és noves formes de fer, millors i per a un millor ús per part de les persones.

Els software Open source són la clau per entrar en els nous mons que estan per venir.